Συνάντηση με τον Εθνικό Συντονιστή Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε, είχε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, για να τον ενημερώσει σχετικά με τα θέματα που έχουν προκύψει στον ΟΚΑΝΑ.

Ο κ. Τέντες, υπέδειξε, στην κ. Μακρή να απευθυνθεί στον αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα και τη διαφθορά αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζήτησαν και άλλα θέματα γενικότερης πολιτικής κατά της διαφθοράς στον τομέα της Υγείας.

Άδωνις Γεωργιάδης: Δέχτηκε την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ

Δεκτή έκανε τελικά ο υπουργός Υγείας την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, στη σκιά των αποκαλύψεων για τη «μαύρη τρύπα» -ύψους 8,5 εκατ. ευρώ- στα ταμεία του οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε πως η Μένη Μαλλιώρη τού είχε στείλει σχετικό έγγραφο παραίτησης πριν από μερικές εβδομάδες, το οποίο ωστόσο ο ίδιος δεν το έκανε αρχικά αποδεκτό.

Από τη μεριά της, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ διευκρίνισε πως είχε υποβάλει την παραίτησή της στις 4 Νοεμβρίου, η οποία ωστόσο δεν είχε γίνει αποδεκτή από τον υπουργό. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 25 Νοεμβρίου, εκδόθηκε ΦΕΚ με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΑΝΑ και την ίδια εκ νέου στη θέση της προέδρου, με αποτέλεσμα να προκύψουν παρερμηνείες.

Η απόφαση του υπουργού έρχεται μία ημέρα μετά τις καταγγελίες της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή για τη «μαύρη τρύπα» στον οργανισμό. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, πρόκειται για κονδύλια τα οποία προορίζονταν για 73 κέντρα πρόληψης ανά την ελληνική επικράτεια, που όμως δεν έφθασαν ποτέ.

Διαβάστε επίσης:

Mαύρη τρύπα στον ΟΚΑΝΑ, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013, 00:22

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης