Επιστρέφουν στην πατρίδα 8.000 κομμάτια από αγγεία της νεολιθικής εποχής τα οποία είχε κλέψει και πάρει παρανόμως στη Γερμανία ένας αρχαιολόγος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, το μουσείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Ρfahlbaumuseum προτίθεται να μας επιστρέψει λεία πολέμου, δηλαδή, όλα αυτά τα αγγεία τα οποία προήλθαν από παράνομη ανασκαφή που έγινε το 1941 σε περιοχή κοντά στο Βελεστίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπεύθυνοι του γερμανικού Μουσείου ανέφεραν ότι στο χώρο τους φυλάσσονται επίσης αρχαιότητες προερχόμενες από παράνομη ανασκαφή νεολιθικού οικισμού στη Θεσσαλία, η οποία διεξήχθη κατά τη διάρκεια της Κατοχής από τους Γερμανούς. Η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών επικοινώνησε άμεσα με το εν λόγω Μουσείο από το οποίο έλαβε διαβεβαιώσεις ότι τα αρχαία θα επαναπατρισθούν στα μέσα Ιουνίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του και την ελπίδα ότι μετά από τέτοιες ευχάριστες ειδήσεις κι άλλες υποθέσεις επαναπατρισμού πολιτιστικών αγαθών από διάφορες χώρες θα έρθουν στο φως.

Ακούει η Γηραιά Αλβιώνα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης