Στο επίκεντρο της σημερινής διαδικασίας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου δικάζονται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι 18 συγκατηγορούμενοί του για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, βρέθηκε η υπόθεση των TORM1.

Ο πρώην υπουργός εξέφρασε την απορία του για το πώς βρέθηκε κατηγορούμενος και για αυτήν την υπόθεση αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο συσχετίστηκε η συγκεκριμένη δικογραφία με τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συχνές διακοπές, μάλιστα, του Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσαν την παρατήρηση του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος συνέστησε στον προφυλακισμένο πρώην υπουργό να ηρεμήσει, διαφορετικά – όπως είπε – θα εξέλθει από την αίθουσα. «Δεν είναι καφενείο εδώ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, έκανε λόγο για δικονομικό άλμα, αναφερόμενος στην ενσωμάτωση της υπόθεσης των TORM1 στη δικογραφία που εκδικάζεται, ενώ ο έτερος των συνηγόρων Γιάννης Παγορόπουλος υποστήριξε ότι με το πόρισμα για τα TORM1 το 2004 η Νέα Δημοκρατία πολιτεύτηκε.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, το πόρισμα αυτό χρησιμοποιήθηκε για τους προεκλογικούς σκοπούς της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να δικαιολογήσει τη στάση της και να κατέβει στις εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης