Ο ευρέως γνωστός σεφ και παρουσιαστής εκπομπών μαγειρικής Τζέιμι Όλιβερ φιλοξένησε στον πολυχώρο γαστρονομίας του στο Notting Hill της Αγγλίας τέσσερις Ελληνίδες νοικοκυρές από το νησάκι της Αμμουλιανής, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Χαλκιδική.

Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να δώσουν οι τέσσερις γυναίκες ένα μάθημα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα λιμανάκια, στα σοκάκια και στα εστιατόρια του μικρού νησιού το 2014 στο φεστιβάλ μαγειρικής «Mount Athos Area Kouzina».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση που είχε τίτλο «Παραδοσιακά γλυκά Αμμουλιανής με άρωμα Ανατολής» πραγματοποιήθηκε παρουσία 40 εκπροσώπων του Τύπου και πλήθους Βρετανών που έσπευσαν να μάθουν τα μυστικά της τοπικής κουζίνας.

Οι τέσσερις νοικοκυρές παρουσίασαν στους παρευρισκομένους θεσπέσια γλυκίσματα που έκλεψαν την παράσταση και πράγματι περιείχαν αυτό το εκλεκτό… άρωμα Ανατολής. Τα πιάτα τους με πηγή έμπνευσης τη μικρασιατική τους καταγωγή ήταν ποικίλα και συμπεριελάμβαναν – μεταξύ άλλων – αμυγδαλωτά, σιροπιαστά «λουλούδια», φυλλωτή βασιλόπιτα, αλλά και τα περίφημα λαχταριστά σαλμπουρέκια με γέμιση από μπαχάρια και ξηρούς καρπούς.

Οι γεύσεις ενθουσίασαν και έπεισαν για την αυθεντικότητά τους, με τη μεγαλύτερη μερίδα του κοινού να ζητεί να μάθει τα μυστικά των ελληνικών συνταγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Επιμέλεια: Σιαφάκας Ανδρέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης