Σύντομα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ΚΤΕΟ Μάνδρας Αττικής, ένα από τα μεγαλύτερα και ιδιαίτερα προσοδοφόρα της χώρας, μετά τις απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισής του από την περιφερειακή αρχή, στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμματικής δέσμευσής της.

Την επανεκκίνηση του ΚΤΕΟ σηματοδότησε η ομόφωνη από πλευράς Περιφερειακού Συμβουλίου έγκριση συνολικής δαπάνης 107.550 ευρώ, την οποία εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα και υπεύθυνη ΚΤΕΟ Ερμίνα Κυπριανίδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο ΚΤΕΟ, σημείωσε η κα Κυπριανίδου, ιδρύθηκε το 1986 και είναι ένα εκ των 10 που διαθέτει ειδικό διάδρομο για τη διενέργεια εξειδικευμένων ελέγχων σε οχήματα.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια υπολειτουργεί, ενώ ήταν πάντα ιδιαίτερα προσοδοφόρο για τα δημόσια Ταμεία. Στη δεκαετία 2003-2012 και στον έναν μήνα λειτουργίας του (το 2013) συνεισέφερε 20.120.807 ευρώ.

«Η πλήρης λειτουργία των δημοσίων ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Αττικής θα συμβάλλει δυναμικά στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας, στις σημερινές αντίξοες οικονομικές συνθήκες» υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεικτικά ανέφερε το ΚΤΕΟ Χολαργού, το οποίο στην εξάμηνη λειτουργία του έλεγξε 3.500 οχήματα και εισέπραξε 187.597 ευρώ. «Επίδοση άκρως ικανοποιητική, αν αναλογισθεί κανείς ότι δεν έγινε διαφήμιση και της λειτουργίας του προηγήθηκε διετής περιορισμένη λειτουργία του» επεσήμανε.

Όπως είπε η κα Κυπριανίδου, η επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Μάνδρας θα γίνει σύντομα, αφού έχει ολοκληρωθεί αναβάθμιση του μηχανολογικού και μηχανογραφικού του εξοπλισμού καθώς και η προώθηση της στελέχωσής του.

Για την επάρκεια του απαιτούμενου ειδικευμένου προσωπικού των 18-20 ατόμων βεβαίωσε τόσο ο αρμόδιος της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής Ηλίας Δόλγηρας όσο και ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Κυριακόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης