Η φρεγάτα που αποτελεί τη μεγαλύτερη πλωτή μάχιμη μονάδα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έμοιαζε δίπλα στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «George H.W. Bush» σαν… συναρμολογούμενο παιχνιδάκι.

Βλέποντας κανείς τις αεροφωτογραφίες δεν μπορεί να πιστέψει ότι σε αυτό το μικρό πραγματάκι, που πλέει δίπλα στο μεγαθήριο, μπορεί να φιλοξενούνται δύο ελικόπτερα και να έχει πλήρωμα γύρω στα 180 άτομα, με δυνατότητα πλεύσης χωρίς ανεφοδιασμό για 4.700 μίλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής του αμερικανικού αεροπλανοφόρου, δυο φρεγάτες του Ελληνικού Στόλου και τα πληρώματά τους είχαν την εμπειρία της συνεργασίας εν πλω με το «George H.W. Bush».

Συγκεκριμένα, στο Μυρτώο πέλαγος έγινε συνεκπαίδευση της φρεγάτας «Αιγαίον» και της φρεγάτας «Έλλη» με το αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush» και το καταδρομικό «USS Philippine Sea» του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ύστερα από αυτές τις φωτογραφίες γίνεται κατανοητό γιατί τα αεροπλανοφόρα λέγονται πλωτά νησιά και απαιτούν για να λειτουργήσουν προσωπικό που φτάνει τα 5.000 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης