Βίντεο – φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας
Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Πλοίο της Ειρήνης (Peace Boat), προερχόμενο από την Ιαπωνία, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στον Πειραιά.

Το καράβι πραγματοποιεί ταξίδι σε όλον τον κόσμο, με αίτημα την κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων, συνδυαζόμενο λόγω της συγκυρίας και με τα αιτήματα για τη δημιουργία αποπυρηνικοποιημένων ζωνών στη Χερσόνησο της Κορέας και στη Μέση Ανατολή.

Στο πλοίο επιβαίνουν πολλοί ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων δύο επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι (χιμπακούσα), ο Κότζι Ουέντα και η Τερούμι Κουραμόρι. Συνολικά στο Πλοίο της Ειρήνης επιβαίνουν 1.400 πολίτες της Ιαπωνίας, της Κορέας, της Σιγκαπούρης κι άλλων χωρών της Ασίας, μαζί με ακτιβιστές από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και κράτη της Λατινικής Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελληνικές οργανώσεις ειρήνης ετοίμασαν στο λιμάνι του Πειραιά εκδηλώσεις υποδοχής, στις 09.30 το πρωί, με προσκεκλημένους τον δήμαρχο Πειραιά, τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, όλους τους δημάρχους και βουλευτές της περιοχής.

Το μεσημέρι, στις 13.00, η ομάδα των χιμπακούσα θα γίνει δεκτή από τη Βουλή των Ελλήνων και θα λάβει μέρος σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων του κτηρίου της οδού Αμαλίας 22-24.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης