Την επισήμανση ότι οι αδιαφανείς συνθήκες κάτω από τις οποίες παραχωρήθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων η έκταση της Σκεπαστής Αγοράς Νεάπολης σε ιδιώτη, για τη δημιουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού, θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο αυτεπάγγελτης εισαγγελικής παρέμβασης έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Ντίνος Διαμάντος.

Μιλώντας στην «Ελευθερία», ο κ. Διαμάντος υποστήριξε ότι οι κινήσεις του φορέα βρίσκονται σε πλήρη «σύμπνοια» με τις κινήσεις των λοιπών φορέων της πόλης, ενώ υποστήριξε ότι «εάν μέσα στις επόμενες ημέρες δεν υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, θα προσφύγουμε εμείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, σε γραπτή ανακοίνωσή του, επανέρχεται στα στοιχεία που παρέθεσε τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και σε τηλεοπτικές του τοποθετήσεις, αναφορικά με το εκτιμώμενο κέρδος του ιδιώτη, σε σχέση με το αντίτιμο που τελικά θα εισπράξει ο Δήμος Λαρισαίων από την παραχώρηση της έκτασης. Ο κ. Διαμάντος κάνει λόγο για «δημοτικό συμβούλιο της ντροπής» και «απόφαση-σκάνδαλο που θίγει το δημόσιο συμφέρον», θέτοντας σειρά ζητημάτων, όπως: «απόκρυψη» ή «εκχώρηση» δημοτικών προσόδων, μη διασφάλιση οικονομικών όρων για τους πολίτες, αγνόηση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και καμία μέριμνα στην τιμολογιακή πολιτική (π.χ. για ΑμεΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους, υποαπασχολούμενους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, φοιτητές, στρατευμένους), ανυπαρξία των απαιτούμενων εγκρίσεων βάσει της προβλεπόμενης νομοθεσίας, μη διασφάλιση εποχικής εργασίας σε ανέργους με ανοικτή διαδικασία.

Σύμφωνα με τον κ. Διαμάντο, σοβαρά ερωτήματα εγείρονται από τις αλλαγές των όρων, από την πρώτη στη δεύτερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (πρώτη απόφαση: 10.000 τ.μ. με 1.000 ευρώ για 45 ημέρες –δηλαδή 0,06 ευρω/τ.μ. τον μήνα και 5.000,00 ευρώ για το ρεύμα, δεύτερη απόφαση: ενοίκιο 10.000 τ.μ. με 12.000 ευρώ για 45 ημέρες, δηλαδή 0,80 ευρω/τ.μ. τον μήνα και όλα τα έξοδα ρεύματος βαρύνουν τον ιδιώτη).

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ προχώρησε σε μια εκτίμηση του κόστους λειτουργίας και εγκατάστασης του «Χωριού» για τον ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία το κόστος αυτό μπορεί να φτάνει τα 300.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια προέβη στον υπολογισμό των προσδοκώμενων εσόδων (για τον επιχειρηματία), με βάση τις τιμές που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα για την επινοικίαση χώρων (συγκεκριμένος αριθμός μικρών σπιτιών με 3.000 ευρώ /9μ2 για 45 μέρες), τα έσοδα από την επισκεψιμότητα (μέγιστο σύνολο ατόμων /8ωρο: 6.144 άτομα, επί 45 ημέρες: περίπου 275.000 άτομα) και τα έσοδα από διαφημίσεις. Σύμφωνα με τον κ. Διαμάντο, το γενικό σύνολο των προσδοκώμενων εσόδων μπορεί να ξεπεράσει τα 1,8 εκατ. ευρώ –«αν αφαιρεθούν τα έξοδα, τότε το σύνολο των εσόδων θα είναι στα περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ το όφελος του δήμου θα είναι 0,08%».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης