Σε επίσημες δηλώσεις του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τους πολίτες σχετικά με το επιβατηγό «Norman Atlantic» και τις εξελίξεις ανοικτά της Κέρκυρας.

Μεταξύ άλλων επισήμανε τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο και δυσχεραίνουν το έργο διάσωσης, λέγοντας: «Υπήρξε μια κακοκαιρία που απαγόρευε την υπερπτήση των ιπτάμενων μέσων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 165 άτομα και στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι υπάρχει ένας νεκρός άνδρας ελληνικής καταγωγής, ο οποίος εγκλωβίστηκε μέσα στη σκάλα διαφυγής» είπε μεταξύ άλλων, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

«Από τις πληροφορίες που έχουμε, υπήρξε πρόσδεση ρυμουλκού σκάφους που ήλθε από το Πρίντιζι, ωστόσο υπάρχει δυσκολία στη ρυμούλκηση, που ελπίζουμε να επιλυθεί σύντομα. Οι ιταλικές αρχές έχουν αναλάβει τη διαχείριση του περιστατικού, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρχές της Ρώμης» πρόσθεσε ο υπουργός. Τόνισε, δε, ότι προτεραιότητα όλων είναι στην παρούσα φάση η διάσωση των επιβατών.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στα παραπλέοντα πλοία που συνδράμουν στο έργο της διάσωσης, σημείωσε ότι ακόμη δεν έχει οριστεί το λιμάνι του προορισμού τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία πληροφορία για αγνοούμενους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης