Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται σήμερα οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Θεσσαλίας, από τη στιγμή -λίγα λεπτά μετά τις 12.00- που το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ειδοποιήθηκε για φωτιά σε εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών στην Β’ Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Βόλου.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν υπό τις οδηγίες του διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Νικόλαου Μιχαλάκη συνολικά 50 άνδρες με 15 οχήματα της Π.Υ., από Βόλο, ΒΙ.ΠΕ., Αλμυρό, Αργαλαστή, Λάρισα, Σοφάδες, ακόμα και από Τρίκαλα και Καρδίσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, ώστε να μην εξαπλωθεί σε παρακείμενα εργοστάσια, τα οποία -όπως και αυτό που καίγεται- έχουν αποθηκευμένα εύφλεκτα υλικά. Ειδικά στη διπλανή μονάδα, υπάρχουν δεξαμενές με μαζούτ και εκατοντάδες βαρέλια με πιθανώς εύφλεκτο υλικό.

Στο εργοστάσιο -που δεν λειτουργεί ακόμη κανονικά, αφού βρίσκεται υπό κατασκευή-πραγματοποιούνταν εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης όταν, για άγνωστους ακόμα λόγους, ξέσπασε η φωτιά.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός και δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας έχουν αποκλείσει την περιοχή για λόγους ασφαλείας, ενώ στο σημείο βρίσκονται και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αφού ο πυκνός μαύρος καπνός δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών παρότι επιχειρούν με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τεράστιο σύννεφο του καπνού, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς, ήταν μάλιστα εμφανές από το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

Πηγή: e-volos.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης