Μία απρόσμενη περιπέτεια ήρθε να σημαδέψει τη ζωή ενός ζεύγους συνταξιούχων από την περιοχή Μετόχι της Λέσβου, καθώς οι δύο ηλικιωμένοι κινδυνεύουν κυριολεκτικά να βρεθούν στον δρόμο.

Ο κ. Θόδωρος και η σύντροφός του κα Αφροδίτη, δούλεψαν σκληρά ως μετανάστες στη Γερμανία και με τα χρήματα που αποταμίευσαν, έφτιαξαν ένα μικρό σπιτάκι κι ένα παραδοσιακό καφενείο, σε οικόπεδο που αγόρασαν επιστρέφοντας στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, 60 χρόνια μετά, η περιουσία τους κινδυνεύει να χαθεί, καθώς, λόγω της ανακατασκευής του οδικού δικτύου, το οικόπεδό τους απαλλοτριώνεται.

Τα αρμόδια δικαστήρια έκριναν ότι για το οικόπεδο, το σπίτι και το μαγαζί, το ηλικιωμένο ζευγάρι πρέπει να αποζημιωθεί με το ποσό των 39.000 ευρώ, ποσό που φυσικά δεν επαρκεί για να ξαναχτίσουν όσα κινδυνεύουν να κατεδαφιστούν από τη μπουλντόζα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Οι δύο υπερήλικοι διέθεσαν σε δικηγόρους όλες τις οικονομίες που είχαν στην άκρη, προκειμένου να σώσουν την περιουσία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Ανιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Θόδωρος Βαλσαμίδης, τόνισε ότι «παρά τις τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν, η Περιφέρεια διερευνά εναλλακτική λύση, ώστε να μην πειραχθεί αν γίνεται η περιουσία των γερόντων. Στο επόμενο, μάλιστα, δεκαήμερο, τεχνικό κλιμάκιο θα επισκεφθεί επί τόπου το χώρο, για να μελετήσει το θέμα και να δει αν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή, στο προβλεπόμενο σχέδιο».

Με πληροφορίες από το lesvosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης