Έπειτα από την απόφαση των αρμοδίων υπουργών για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε δόσεις, στους δήμους, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Τρίπολης, κ. Σάββας Σαββάκης, δήλωσε:

«Η ρύθμιση αφορά τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι 29 Φεβρουαρίου του 2012 και είναι μέχρι 10 χιλιάδες ευρώ για φυσικά πρόσωπα και 75 χιλιάδες για νομικά πρόσωπα. Ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων θα διαγράφονται οι προσαυξήσεις λόγω εκπρόθεσμης καταβολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δόσεις θα ρυθμίζουν και το διαγραφόμενο ποσό, ενώ ο μέγιστος αριθμός δόσεων είναι οι 60 με ελάχιστο ποσό καταβολής τα 100 ευρώ. Θα πρέπει όμως ο ανώτατος αριθμός σύμφωνα με τον νόμο να είναι οι 24, αλλά με απόφαση του δημάρχου ή του αρμόδιου αντιδημάρχου, όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, θα μπορεί να γίνεται επιμήκυνση των δόσεων. Οι προϋποθέσεις είναι -μεταξύ άλλων- να έχει υποστεί ζημίες η επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια, να υφίστανται λόγοι υγείας τόσο του ίδιου του επαγγελματία όσο και μελών της οικογένειάς του και άλλοι λόγοι.

Καλώ, λοιπόν, όλους τους δημότες που χρωστούν να απευθυνθούν στον δήμο και να υποβάλουν αίτηση για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με καταληκτική ημερομηνία την 8η Οκτωβρίου του 2012, γιατί, διαφορετικά, είμαστε αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να πάρουμε τα προβλεπόμενα μέτρα, για την αναγκαστική είσπραξη αυτών των οφειλών».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Γίνονται κατανοητές και απολύτως σεβαστές οι οικονομικές δυσκολίες των συνδημοτών μας, αλλά, λόγω Καλλικράτη, αν διαπιστωθεί από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου αδράνεια στην είσπραξη των οφειλών, τα ποσά θα καταλογιστούν εις βάρος των αιρετών και των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών. Τούτο σημαίνει ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει από την πλευρά του δήμου να γίνουν όλες οι ενέργειες που επιβάλλονται, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την είσπραξη των οφειλών που ανέρχονται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το πρώτο εξάμηνο του 2012 εισπράχθηκαν μόλις 30 χιλιάδες ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει έτσι ο δήμος. Περικόπτονται κάθε μήνα οι ΚΑΠ και δεν επαρκούν ούτε καν για τη μισθοδοσία του προσωπικού και για την επιχορήγηση του Νομικού Προσώπου που έχει τους παιδικούς σταθμούς. Αναγκαζόμαστε εκ των πραγμάτων να λάβουμε αναγκαστικά μέτρα» τόνισε ο κ. Σαββάκης.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης