Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Σαλαμίνας σπείρα που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια στη Σαλαμίνα. Συνελήφθησαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 27 ετών, και μία Ελληνίδα, ηλικίας 47 ετών, μέλη της σπείρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει από διετίας εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες εις βάρος ενοίκων οικιών και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στη Σαλαμίνα. Οι δράστες έμπαιναν στις κατοικίες παραβιάζοντας τις πόρτες εισόδου και με την απειλή μαχαιριών ή πιστολιού απειλούσαν τους ενοίκους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι η σπείρα έχει διαπράξει επτά ληστείες και 18 διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στη Σαλαμίνα.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι των δραστών καθώς και στην κατοχή τους – μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πληθώρα από κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές καθώς και κινητά τηλέφωνα, μία καραμπίνα, ένα κυνηγετικό όπλο τύπου FLOBERT, ένα πιστόλι REPLICA, ένα περίστροφο κρότου, μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, δύο αναισθητικά σπρέι, μαχαίρια, 255 φυσίγγια, 51 βεγγαλικά, πληθώρα εργαλείων και εννέα ναρκωτικά δισκία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης