Με βαρύτερη ποινή από αυτή που αρχικά του είχε επιβληθεί, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών ο 23χρονος οδηγός ταξί Στέλιος Μόρφης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον φόνο του 19χρονου Βρετανού τουρίστα Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ στις 13 Ιουλίου 2011 στο Λαγανά Ζακύνθου.

Αρχικά ο Στ. Μόρφης είχε καταδικαστεί σε 11 χρόνια φυλάκισης, έπειτα όμως από έφεση του Εισαγγελέα Εφετών το δικαστήριο του επέβαλε κάθειρξη 16 ετών και 4ων μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι εκείνη την ημέρα είχε δεχτεί επίθεση τόσο από το θύμα όσο και από άλλους Βρετανούς, οι οποίοι τον κορόιδευαν και του έριχναν λέιζερ στα μάτια. Μετά από συμπλοκή που ακολούθησε ο 23χρονος σκότωσε με μαχαίρι τον άτυχο Βρετανό, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά άλλοι τέσσερις ομοεθνείς του.

Όπως υποστήριξε, το μαχαίρι το κρατούσε τυχαία, καθώς εκείνη την ώρα έκοβε ένα φρούτο.

Ο 19χρονος Βρετανός είχε έρθει στη Ζάκυνθο για να γιορτάσει την αποφοίτησή του, μετά από πολλές δυσκολίες, καθώς έπασχε από μία σπάνια νευροπαθητική δυσλειτουργία του εντέρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία μέρα πριν από τη δολοφονία το θύμα είχε τηλεφωνήσει στους γονείς του και τους είχε εκφράσει τη χαρά του για το πόσο ωραία περνούσε στην Ελλάδα, ενώ επρόκειτο να επιστρέψει στην Αγγλία δύο ημέρες μετά.

Πηγή: patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης