Εικόνες που σοκάρουν, άνθρωποι που αναζητούσαν ένα καλύτερο αύριο πνίγηκαν κατά το ταξίδι τους προς τη «Γη της Επαγγελίας». Ένα σεντόνι και λίγα δάκρυα των συνταξιδιωτών τους που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί είναι το εισιτήριο τους για τον Παράδεισο τον Επουράνιο, μιας και τον επίγειο δεν πρόλαβαν να τον δουν.

Βίντεο που ήρθε στο φως με την ανάσυρση των νεκρών του ναυαγίου ανοικτά της Λευκάδας σοκάρει με τη ρεαλιστικότητα της εικόνας…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή video: pamepreveza

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σκάφος που μετέφερε 27 παράνομους μετανάστες αναποδογύρισε και βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος. Από το ναυάγιο ανασύρθηκαν 12 νεκροί εκ των οποίων τέσσερα παιδιά, (τρία αγόρια και ένα κορίτσι), ηλικίας από 3 έως 6 ετών.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15 μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στα νοσοκομεία της Πρέβεζας και της Λευκάδας. Σημειώνεται ότι οι διασωθέντες κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν μόνοι τους στην ακτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε για το περιστατικό από την ΕΛ.ΑΣ., όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες ειδοποίησε μέσω κινητού τηλεφώνου ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής με πλωτό, αλλά και με δύτες που εντόπισαν το αναποδογυρισμένο σκάφος, το οποίο εκτιμάται πως είναι κλεμμένο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες ήταν υπήκοοι Συρίας, ενώ οι διακινητές τους ήταν αιγυπτιακής καταγωγής.

Διαβάστε επίσης Ανείπωτη τραγωδία, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, 14:10

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης