Το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς των επενδυτών για τρεις επενδύσεις στο λιμάνι του Βόλου, που αφορούν στην προβλήτα container terminal στο εμπορικό κομμάτι, τη μαρίνα και την κρουαζιέρα, τόνισε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος.

Ο ΟΛΒ μετέχει στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ναυτιλίας τα «Ποσειδώνια 2016» από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου 2016, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και στη διάρκεια της έκθεσης, θα γίνουν επαφές με επενδυτές που ενδιαφέρονται για το λιμάνι του Βόλου και εξέφρασαν τη διάθεση να συζητήσουν αναλυτικά σε συγκεκριμένο σχεδιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει ο σχεδιασμός

«Σε υψηλό ενδιαφέρον είναι τα ζητήματα της προβλήτας container terminal στο εμπορικό λιμάνι, της κρουαζιέρας και της μαρίνας» τόνισε ο κ. Σταυριδόπουλος, προσθέτοντας ότι υπάρχει ο σχεδιασμός εκ μέρους του Οργανισμού Λιμένα.

«Εκτός από το σχέδιο Γιούνκερ υπάρχει το πρόγραμμα Jessica και αρκετά ακόμη χρηματοδοτικά εργαλεία που αρχίζουν να ανοίγονται και μέσα σ’ όλα αυτά τα εργαλεία, με συγκεκριμένες προοπτικές και ολοκληρωμένες προτάσεις, πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού» επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σταυριδόπουλος δήλωσε αισιόδοξος, διότι ο Οργανισμός και οι υπηρεσίες του έχουν δώσει πολλά προς αυτήν την κατεύθυνση και τόνισε ότι έχουν δει τις αδυναμίες που υπάρχουν και οι οποίες πρέπει να καλυφθούν, ποια προβλήματα πρέπει να επιλυθούν και τι προοπτικές υπάρχουν για το λιμάνι.

«Σκέψεις και προτάσεις επενδυτών»

Οι επενδυτές που ενδιαφέρονται για τη μαρίνα, τόνισε, έχουν τις δικές τους σκέψεις και προτάσεις, τις οποίες ο ΟΛΒ θα εξετάσει κατά πόσο συνάδουν με τις προοπτικές του ΟΛΒ, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις μεγαλύτερης ή μικρότερης μαρίνας, εντός ή εκτός του λιμανιού.

Όπως ανέφερε, «όταν φτάσουμε σε ένα σημείο κοντινό σε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις, φυσικά θα γίνει διαβούλευση με την πόλη, όπως και με τους φορείς που έχουν σχέση με το αντικείμενο (ξενοδόχους, τουριστικούς, ναυτιλιακούς πράκτορες), για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή θέση».

Τέλος, για τις προσλήψεις στον ΟΛΒ, ο κ. Σταυριδόπουλος είπε ότι αναμένει τις επόμενες μέρες ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσει τη διαδικασία ο ΑΣΕΠ, ώστε και ο Οργανισμός να βγάλει τις αντίστοιχες ημερομηνίες.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης