Μέχρι πρότινος η Μονάδα Αλτσχάιμερ στον Βόλο είχε απασχολήσει την επικαιρότητα για θέματα που αφορούσαν κυρίως στο προσωπικό, καθώς υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων.

Στην πορεία όμως και ειδικά τους τελευταίους μήνες έχουν συσσωρευτεί παράπονα και διαμαρτυρίες από φροντιστές (συγγενείς ασθενών της Μονάδας). Αυτές οι διαμαρτυρίες μάλιστα έφθασαν μέχρι και το Υπουργείο Υγείας με επώνυμες αναφορές που έγιναν εναντίον της διοίκησης και, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», έχει ξεκινήσει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιλαμβάνουν, δε, καταγγελίες κυρίως για τις συνθήκες διαμονής των ασθενών αλλά και για ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της Μονάδας και ειδικότερα αφορούν στην «καταβολή χρημάτων εν είδει… δωρεάς», προκειμένου οι συγγενείς τους να παραμείνουν τρόφιμοι στη Μονάδα.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι οι «δωρεές» σε αρκετές περιπτώσεις ήταν «φιξ» ποσά, αφού αφορούσαν αποκλειστικά στην κάλυψη της νοσηλείας, με τους συγγενείς, μην έχοντας άλλη λύση, να υποχρεώνονται ουσιαστικά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να εξασφαλίσουν την παραμονή των δικών τους ανθρώπων είτε στο Κέντρο Ημέρας είτε στο οικοτροφείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης