Συμβολική κατάληψη των γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οδό Γαλλίας, πραγματοποίησε στις 13.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης για να διαμαρτυρηθεί για τον μη διορισμό εκπαιδευτικών στα Ειδικά Σχολεία και στα Τμήματα Ένταξης.

Στη συγκέντρωση πήρε μέρος και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενώ πανό αναρτήθηκαν από τον Σύλλογο, και το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων κ. Απόστολος Μούσιος, «στη Μαγνησία υπάρχουν κενά που δεν έχουν καλυφτεί. Εκτίμησή μας είναι ότι απουσιάζουν 37 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής. Έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες για να καλυφτούν άμεσα ενώ παράλληλα, δεν υπάρχει και βοηθητικό προσωπικό στα ειδικά σχολεία. Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν παιδιά που σήμερα δεν έχουν εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, γιατί η Πολιτεία αρνείται εδώ και 11 χρόνια να κάνει διορισμούς στην Ειδική Αγωγή. Δεν μπορεί οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής να είναι εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας, δηλαδή να είναι χρήσιμοι ως αναπληρωτές και να μη μπορούν να διοριστούν στο Ελληνικό Δημόσιο».

Πηγή: e-volos

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης