Ολοκληρώθηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο αφορά στην αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αντίθετο εμφανίστηκε το ΚΚΕ που δήλωσε ότι το καταψηφίζει, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή επιφυλάχτηκαν για την Ολομέλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο, Τετάρτη 24 Ιουλίου, έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους οι αρμόδιοι φορείς.

Στη διάρκεια της εισήγησής του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, υποστήριξε πως το νομοσχέδιο αποτελεί «ένα μεταρρυθμιστικό εργαλείο που εντάσσεται σ’ ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο», το οποίο έχει τρεις στόχους:

  • την προστασία του περιβάλλοντος
  • την κοινωνική συνοχή
  • την ανάπτυξη

«Για πρώτη φορά θωρακίζεται η κόκκινη γραμμή για την αποτροπή δημιουργίας νέας γενιάς αυθαιρέτων. Τα υπουργείο είναι ανοικτό σε προτάσεις και σχόλια ώστε να μπουν όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες με τις οποίες θα χαράξουμε την κόκκινη γραμμή στην αυθαιρεσία», πρόσθεσε, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις ενστάσεις βουλευτών της Αντιπολίτευσης περί… φοροεισπρακτικής λογικής του νομοσχεδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πώς θα μπορούσε να κατηγορηθούμε για φοροεισπρακτικό πνεύμα, όταν το νομοσχέδιο μεριμνά ιδιαίτερα για τις ειδικές ευπαθείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να έχουν το προνόμιο των 100 εξαμηνιαίων δόσεων;», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης