Νέο χαμηλό τετραετίας «χτυπούν» οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, καθώς ήρθαν στο «φως» οι τράπεζες που βρίσκονται πίσω από την πρώτη έκδοση – πώληση ελληνικού ομολόγου, μετά από την αναδιάρθρωση του χρέους, πριν από δύο χρόνια.

Πρόκειται για τέσσερις τράπεζες και συγκεκριμένα τη Deutsche Bank, τη Bank of America Merrill Lynch, τη JP Morgan and την Goldman Sachs, στις οποίες η Ελλάδα έχει αναθέσει τα καθήκοντα της διαχείρισης της πώλησης του πενταετούς ομολόγου για την άντληση 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αποδόσεις των 30ετών ελληνικών ομολόγων «έπεσαν» κάτω από το 6%, για πρώτη φορά σε διάστημα τεσσάρων ετών, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχώρησαν κατά 8 μονάδες βάσης, στο 6,14%.

Να σημειωθεί πως το Υπουργείο Οικονομικών συναντήθηκε με τραπεζίτες την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να συζητήσει σχετικά με την επιστροφή της Ελλάδας στην αγορά.

«Αυτή είναι η πιο σημαντική συμφωνία που θα κάνει η Ελλάδα» δήλωσε ένας τραπεζίτης, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ακριβής χρονική στιγμή για την επιστροφή της χώρας στις αγορές δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, ενώ δεν αποκλείεται ο τελικός κατάλογος των τραπεζών να αλλάξει, βάσει δύο πηγών του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Για το 2016 η Ελλάδα σχεδιάζει την πλήρη επιστροφή στις αγορές, σύμφωνα με συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Reuters, στην οποία και επαναλαμβάνει ότι η πρώτη έξοδος μετά από έναν αποκλεισμό τεσσάρων ετών θα είναι «δοκιμαστική».

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή -μετά απ’ όλα τα καλά νέα που είχαμε- για να βγούμε στις αγορές» ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι η Αθήνα θα προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης