Ρεπορτάζ: Δημήτρης Πανόπουλος

Αθώος κρίθηκε σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Αθηνών ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της Μαφίας των Ακινήτων, Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος για την επιστολή με απειλητικό περιεχόμενο, που είχε αποστείλει στον 65χρονο δικηγόρο και βασικό μάρτυρα στην υπόθεση του νέου «παραδικαστικού κυκλώματος», Δημήτρη Παρασκευόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, ο μηνυτής κ. Παρασκευόπουλος όπως κατέθεσε, δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν πίσω από την επιστολή κρύβεται ο κ. Γεωργιτσογιαννάκος.

Έτσι, ελλείψει στοιχείων, ο πολιτικός μηχανικός κρίθηκε αθώος ομόφωνα και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα.

Τον κατηγορούμενο υπερασπίστηκε ο δικηγόρος κ. Ιπποκράτης Μυλωνάς. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο δικηγόρος εκπροσωπεί και Αρχιμανδρίτη Παύλο – Ιάκωβο Γιοσάκη, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του «νέου παραδικαστικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πολιτικός μηχανικός, είχε κατηγορηθεί ότι στις 31 Οκτωβρίου 2010 έστειλε στην κατοικία του δικηγόρου κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλου απειλητική επιστολή που περιείχε σφαίρα από Καλάσνικοφ.

Στον φάκελο με το απειλητικό περιεχόμενο, εκτός της σφαίρας υπήρχε και ένα γράμμα που περιείχε δύο φράσεις. Η πρώτη ήταν απόσπασμα από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους, «Μετά πρώτην και δευτέραν παρουσία παραιτού. Ηγγικεν ο καιρός της απώλειας». Η δεύτερη φράση ήταν «νυν δε επέστη ο καιρός ίνα συντριβώσιν οι εχθροί μου» και προερχόταν από ψαλμό του Δαυίδ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η βασική υπόθεση βρίσκεται εδώ και μήνες στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργείται από τον Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης