Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, οι δραματικές ταινίες μάς κάνουν να νιώθουμε καλύτερα.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Οι κοινωνικές και δραματικές ταινίες προκαλούν «έκρηξη» ενδορφινών, της ορμόνης της ευτυχίας. Η ορμόνη αυτή όχι μόνο μας κάνει να νιώθουμε χαρά, αλλά μειώνει τους πόνους και βοηθά στη σύσφιγξη των σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίσως δεν είναι τυχαίο που, όταν βλέπουμε μια ταινία στο σπίτι, «κουρνιάζουμε» δίπλα στη συντροφιά μας για να την απολαύσουμε… Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης λένε ότι η παρακολούθηση κοινωνικών ή δραματικών ταινιών μάς φέρνει πιο κοντά και μας κάνει πιο ανθεκτικούς στον πόνο.

Οι επιστήμονες χώρισαν 169 εθελοντές σε δύο ομάδες, δίνοντας στη μία ομάδα να παρακολουθήσει ένα κοινωνικό δράμα και στη δεύτερη ένα ντοκιμαντέρ. Μετά την προβολή και αφού τους υπέβαλαν σε διαφορετικά τεστ διαπίστωσαν πως η πρώτη ομάδα αύξησε την αντοχή της στον πόνο κατά 18%, ενώ η δεύτερη μόλις κατά 5%. Παράλληλα, τα μέλη της πρώτης ομάδας δήλωσαν πως ένιωθαν πιο κοντά με τα υπόλοιπα μέλη και η ψυχολογική τους διάθεση είχε «ανέβει», παρόλο που η ταινία τούς προκάλεσε δυσάρεστα συναισθήματα (λύπη, θυμό).

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης