«Ερωτεύσου πρώτα εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου αν θες να σε ερωτευτεί κάποιος άλλος». «Η εμφάνιση δεν είναι το παν, ο χαρακτήρας μετράει γιατί αυτός είναι που σε κάνει να μείνεις». «Και τι έγινε αν έχεις πέντε-δέκα κιλά παραπάνω; Αν στον άλλον αρέσεις πραγματικά, θα του αρέσεις για αυτό που είσαι τώρα κι όχι για αυτό που θα ‘θελε να γίνεις».

Θα μπορούσα να γράψω τέτοιες κλισέ εκφράσεις που έχουν ως σκοπό την τόνωση της αυτοπεποίθησής μας, τριψήφιες σε αριθμό και βάλε, αλλά δεν θα το κάνω. Γιατί ανάθεμα κι αν έστω μία από αυτές μας έκανε όντως να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση για παραπάνω από ένα λεπτό, όσες φορές κι αν τις επαναλάβαμε μπροστά στον καθρέφτη νιώθοντας ηλίθιοι κι απελπισμένοι ταυτόχρονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μου θυμίζουν την τακτική μερικών περιοδικών ή gossip εκπομπών, μεσημεριανών κατά βάση, που ενώ η μισή τους θεματολογία θα βασίζεται στις παραπάνω εκφράσεις, η υπόλοιπη θα έχει θέματα τύπου «χάσε έξι κιλά σε δέκα μέρες» και τα συναφή.

Ναι, δέχομαι το ότι πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας, να τον προσέχουμε, να έχουμε αυτοπεποίθηση, όπως επίσης κι ότι ο χαρακτήρας του άλλου είναι που σε κάνει να μείνεις, εφόσον θέλεις κάτι ουσιαστικό κι υγιές μαζί του.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης