Ανοιχτοί λογαριασμοί είναι η παρεμπόδιση ενός συναισθήματος που βιώθηκε μία ή περισσότερες φορές στη διάρκεια μιας σχέσης. Το άτομο με ανοιχτούς λογαριασμούς, αντί να επιτρέψει στον εαυτό του να βιώσει τα συναισθήματα που συνοδεύουν ένα τραυματικό γεγονός, τα εμπόδισε.

Για παράδειγμα, ο τερματισμός μιας σχέσης λόγω αιφνιδιαστικού θανάτου, διαζυγίου ή χωρισμού προκαλεί συχνά ανοιχτούς λογαριασμούς. Στις περιπτώσεις αυτές, τα άτομα ή δεν πενθούν ή αποφεύγουν να τελειώσουν τη σχέση και να την αποχαιρετήσουν. Αγνοούν τα δυσάρεστα συναισθήματα, τα οποία κρύβονται από κάτω. Αυτό καταλήγει σε άλυτα συναισθήματα και ανεκπλήρωτες ανάγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανοιχτοί λογαριασμοί επιμένουν και όταν γίνουν αρκετά ισχυροί, το άτομο πιέζεται από ανησυχία, ψυχαναγκαστική συμπεριφορά, αγωνία, καταπιεστική ενέργεια και πολύ ηττοπαθή διάθεση.

Ορισμένες συμπεριφορές είναι πολύ ενδεικτικές των ανοιχτών λογαριασμών, όπως η αυτολύπηση και η γκρίνια. Δεδομένου ότι συχνά η κατάθλιψη συνδέεται με τις συμπεριφορές αυτές, το καταθλιπτικό άτομο είναι άλλο ένα παράδειγμα κάποιου που υποφέρει από ανοιχτούς λογαριασμούς.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης