Όπως συμβαίνει και με το χαμόγελο, αν εντάξετε το γέλιο στη ζωή σας, θα προσελκύσετε φίλους, θα βελτιώσετε την υγεία σας και θα ζήσετε περισσότερα χρόνια.

Όταν γελάμε, κάθε όργανο του σώματος επηρεάζεται θετικά. Η αναπνοή μας γίνεται πιο γρήγορη, πράγμα που εξασκεί το διάφραγμα, τον λαιμό, το στομάχι, το πρόσωπο και τους ώμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γέλιο αυξάνει την ποσότητα οξυγόνου στο αίμα, γεγονός που όχι μόνο θεραπεύει και βελτιώνει την κυκλοφορία, αλλά και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι κοκκινίζουν όταν γελούν. Το γέλιο μπορεί επίσης να κατεβάσει την πίεση, να διαστείλει τις αρτηρίες, να ανοίξει την όρεξη και να… κάψει θερμίδες.

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που γελούν ή χαμογελούν, ακόμα κι αν δεν νιώθουν ιδιαίτερα ευτυχισμένοι, κάνουν τη «ζώνη ευτυχίας» στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου τους να πλημμυρίζει ηλεκτρική δραστηριότητα.

Πώς θεραπεύει το χιούμορ

Το γέλιο ενεργοποιεί τα φυσικά παυσίπονα του σώματος και τις ουσίες που προκαλούν ευεξία και ονομάζονται ενδορφίνες, ανακουφίζοντας έτσι το άγχος και θεραπεύοντας το σώμα. Οι ενδορφίνες είναι χημικά τα οποία απελευθερώνει ο εγκέφαλος μέσα στο αίμα όταν γελάμε. Έχουν παρόμοια χημική σύνθεση με τη μορφίνη και την ηρωίνη, και ηρεμούν το σώμα, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό εξηγεί τον λόγο για τον οποίο οι χαρούμενοι άνθρωποι σπάνια αρρωσταίνουν και αισθάνονται άσχημα, ενώ αυτοί που παραπονιούνται συνεχώς αρρωσταίνουν συχνά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης