Ο θετικός τρόπος σκέψης μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα και να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με καλύτερη προοπτική. Κάποιες φορές, όταν σκεφτόμαστε θετικά μπορούμε όντως να επιφέρουμε θετικές αλλαγές στη ζωή μας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία, η θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων έχει αποκτήσει ολοένα και περισσότερους οπαδούς τις τελευταίες δεκαετίες. Βιβλία όπως τα «The Secret» και «The Law of Attraction» έχουν πουλήσει πολλές εκατοντάδες αντίτυπα, γράφει η Meghan Blalock στο stylecaster.com. Η κεντρική τους ιδέα συνοψίζεται γύρω από το εξής: Αν σκέφτεσαι θετικά και εστιάζεις την ενέργειά σου σε αυτά που θέλεις να συμβούν στη ζωή σου, θα τα καταφέρεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, όλα αυτά ακούγονται πολύ ωραία και ενδιαφέρονται, όμως σύμφωνα με μια έρευνα… ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Το 2002 δύο Γερμανοί κοινωνικοί ψυχολόγοι ζήτησαν από μια ομάδα 83 αποφοίτων να τους πουν αν είχαν ή δημιουργούσαν θετικές σκέψεις, εικόνες ή φαντασιώσεις σχετικά με τη μετάβασή τους από τη φοιτητική στην επαγγελματική ζωή και το ξεκίνημά τους στην αγορά εργασίας.

Δύο χρόνια μετά, επανήλθαν για να διαπιστώσουν τι είχαν καταφέρει στην πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απ’ ό,τι αποδείχτηκε εκείνοι που έκαναν περισσότερες θετικές σκέψεις και όνειρα έκαναν αίτηση σε λιγότερες θέσεις εργασίας, κατά συνέπεια έλαβαν λιγότερες προσφορές και κέρδιζαν λιγότερα χρήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης