Οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως τα τουρσιά, το γιαούρτι, ακόμα και ορισμένα είδη μαύρης σοκολάτας θα μπορούσαν να βοηθούν στην αντιμετώπιση της υπερβολικής… ντροπής, σύμφωνα με μια μελέτη.

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερα από αυτά τα τρόφιμα εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα κοινωνικού άγχους, όπως διαπίστωσε μια ομάδα ερευνητών από αμερικανικά πανεπιστήμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πιθανό τα προβιοτικά (φιλικά βακτήρια), στα τρόφιμα που υπόκεινται σε διαδικασία ζύμωσης, να αλλάζουν ευνοϊκά το περιβάλλον στο έντερο και οι αλλαγές αυτές με τη σειρά τους να επηρεάζουν τη συμπεριφορά που συνδέεται με το κοινωνικό άγχος» αναφέρουν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και το κολέγιο College of William and Mary στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Το κοινωνικό άγχος –γνωστό αλλιώς και ως κοινωνική φοβία- είναι μία από τις πιο κοινές διαταραχές άγχους και αποτελεί ένα επίμονο και συντριπτικό αίσθημα φόβου απέναντι σε κοινωνικές καταστάσεις.

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αυτή τη διαταραχή μπορεί να φοβούνται καθημερινές δραστηριότητες, όπως το να συναντήσουν αγνώστους, να μιλήσουν σε ομάδες ανθρώπων, να μιλήσουν στο τηλέφωνο, ή να πάνε για ψώνια. Αυτό επηρεάζει τη ζωή τους στο χώρο εργασίας, στο σχολείο και στις σχέσεις τους με άλλους ανθρώπους, ενώ η θεραπεία συνήθως αποτελείται από χορήγηση αντικαταθλιπτικών και συνεδρίες γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης