Το πλιγούρι είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές που μπορείτε να βρείτε, είναι νόστιμο, έχει πληθώρα βιταμινών, φροντίζει τη σιλουέτα σας, αλλά και την υγεία σας.

Πλιγούρι, πουργκούρι, μπλουγούρι, χόντρος ή πιο απλά αλεσμένο σιτάρι. Η ονομασία της τροφής αυτής διαφέρει ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεστε, όμως η διατροφική αξία του πλιγουριού παραμένει η ίδια και είναι υψηλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο το πλιγούρι είναι μια τροφή που έρχεται από την παράδοση και είναι ξεχασμένο καθώς δε χρησιμοποιείται τόσο πολύ στην κουζίνα μας.

Tο πλιγούρι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Μπορείτε να αντικαταστήσετε με αυτό το αποφλοιωμένο ρύζι και τα μακαρόνια, ιδιαίτερα αν θέλετε να χάσετε βάρος. Το πλιγούρι θεωρείται άριστη πηγή υδατανθράκων για διαβητικούς. Επιπλέον, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, θεωρείται ότι έχει υψηλό δείκτη κορεσμού ή με άλλα λόγια σάς χορταίνει περισσότερο σε σύγκριση με άλλες πηγές υδατανθράκων, όπως το ρύζι και οι πατάτες, ενώ ουσιαστικά δίνει την ίδια ενέργεια…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης