Μια ουσία που περιέχεται στο κάρυ, μπαχαρικό που κυριαρχεί στην ινδική κουζίνα, μπορεί να βοηθά στο σβήσιμο των κακών αναμνήσεων.

Νέα έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η κουρκουμίνη -μια ουσία με έντονο κίτρινο χρώμα που βρίσκεται στη ρίζα της ινδικής κουρκούμης (μπαχαρικό)- αποτρέπει την αποθήκευση νέων αναμνήσεων φόβου στον εγκέφαλο και «αφαιρεί» τις προϋπάρχουσες μνήμες φόβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα ευρήματα αυτά θα βοηθήσουν στη δημιουργία καλύτερων θεραπειών για ανθρώπους που υποφέρουν από ψυχολογικές διαταραχές.

Ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο The City University της Νέας Υόρκης εκπαίδευσαν ποντίκια έτσι ώστε να φοβούνται έναν συγκεκριμένο ήχο. Όμως, διαπίστωσαν ότι όσα ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε κουρκουμίνη δεν «πάγωναν» από φόβο κάθε φορά που άκουγαν τον ήχο. Αυτό οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως η κουρκουμίνη να «διαγράφει» τις αναμνήσεις φόβου από τον εγκέφαλο.

«Αυτό υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι που υποφέρουν από διαταραχές μετα-τραυματικού στρες και άλλες ψυχολογικές διαταραχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μνήμες φόβου, θα μπορούσαν ενδεχομένως να επωφεληθούν από μια διατροφή πλούσια σε κουρκουμίνη» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Glenn Schafe, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης