Εάν μέχρι σήμερα ξέρατε τον παραδοσιακό μουσακά με τον κιμά, τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε τον νηστίσιμο κρατώντας όλη την πλούσια γεύση του. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε ένα πιάτο γευστικό και χορταστικό για όλη την οικογένεια.

Υλικά

2-3 μέτριες μελιτζάνες
3 μεγάλες πράσινες πιπεριές
1/3 της κούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε φέτες
2 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 1/2 κουταλάκι καυτερή πιπεριά
1/2 της κούπας ξηρό κόκκινο κρασί
5 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 της κούπας σταφίδες
1 κούπα τριμμένη φέτα
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
μισή γαλέτα τριμμένη
λίγη κανέλα
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες, τις οποίες αλατίζουμε και αφήνουμε 1/2 ώρα να στραγγίξουν. Κόβουμε κάθε πιπεριά σε τρία μακρόστενα κομμάτια, αφαιρώντας το κοτσάνι και τα σπόρια. Τις ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά, μέχρι να μαυρίσουν…

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης