Χθές το βράδυ για πολλοστή φορά παρακολούθησα μια απο τις αγαπημένες μου ταινίες τον Great Gatsby μια ταινία που προσωπικά την θεωρώ ορόσημο για τον χώρο της μόδας και ουσιαστική αναβίωση μιας υπέροχης δεκαετίας… της δεκαετίας του 1920. Με αφορμή λοιπόν αυτή την ταινία στα σημερινά styling tips by Chris Stratikopoulos θα μελετήσουμε τα κυρίαρχα στοιχεία αυτής της δεκαετίας κ θα αντλήσουμε ιδέες για το πιο ξεχωριστό look του χειμώνα..

Μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο η τον μεγάλο πόλεμο όπως τον αποκαλούσαν τότε μη γνωρίζοντας το μέλλον, οι κοινωνικές και οι οικονομικές εξελίξεις άλλαξαν τελείως τον ρόλο των γυναικών και έκαναν την εμφάνιση τους επαναστατικές καινοτομίες στην γυναικεία ενδυμασία αλλά και γενικότερα στην τέχνη και την αισθητική. Μέχρι πρόσφατα ο όρος vintage μας παρέπεμπε σε κάτι παλαιό και φθαρμένο, ρομαντικό και νοσταλγικό δεκαετίας ’20 και belleépoque αλλά και σε ρούχο που υποδηλώνει την υψηλή ποιότητα. Όσον αφορά την Ελλάδα η κουλτούρα του παλιομοδίτικου άργησε πολύ να εκτιμηθεί, καθώς η αξία των ενδυμάτων μετράει από τα 20 χρόνια και μετά. Γι’ αυτό…Προτείνουμε λοιπόν, μια μόδα η οποία ξεκίνησε από το εξωτερικό και έφτασε αργά στην Ελλάδα, μια μόδα η οποία θα σας στείλει υποσυνείδητα σε μια άλλη εποχή. Έτσι, το vintage αποτελεί έναν ολόκληρο τρόπο ζωής αλλά και συμπεριφοράς και είναι αυτό που το βλέπετε, το μυρίζετε και το ακούτε σαν να βλέπεται τη ζωή να περνάει μπροστά από τα μάτια σας σαν ταινία άλλης εποχής, η οποία ταιριάζει σαφώς στην πραγματικότητα μας! Κινήματα όπως το Bauhaus και ο Κονστρουκτιβισμός επέδρασαν καταλυτικά στην εξέλιξη της σύγχρονης τέχνης σε όλους τους τομείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Musidora ως Irma Vep, από την ταινία Les Vampires, που ενέπνευσε και τη σύγχρονη goth μόδα.

Αυτό που έρχεται στο μυαλό των περισσοτέρων όταν αναφερόμαστε στην δεκαετία του ’20 είναι το “garçonne” style.Οι γυναίκες αρχίζουν να γίνονται ανεξάρτητες.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης