Όπως είναι γνωστό, εδώ και αρκετά χρόνια, ο πιο πλούσιος άνθρωπος της βιομηχανίας της μόδας είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Inditex, Amancio Ortega, ο οποίος σύμφωνα με τη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο του περιοδικού «Forbes» έχει περιουσία που φτάνει τα 71,3 δισεκατομμύρια δολάρια, που τον φέρνουν στην τέταρτη θέση του εν λόγω καταλόγου.

Ο Bernard Arnault, ιδιοκτήτης της εταιρείας LVMH, που έχει στην κατοχή της πολυτελή fashion brands όπως Louis Vuitton, Christian Dior και Givenchy, αποτελεί έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ευρώπης με περιουσία αξίας 41,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο 2016 η περιουσία του αυξήθηκε κατά 7,6 δις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από αυτούς τους δύο, υπάρχουν τρία άτομα του χώρου που αύξησαν με γρήγορο ρυθμό τις περιουσίες τους μέσα στο 2017, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας «FashionUnited». Πρώτος έρχεται ο Δανός ιδιοκτήτης και CEO της εταιρείας ρούχων Bestseller, Anders Holch Povlsen, ο οποίος μέσα σε έναν χρόνο αύξησε την περιουσία του κατά 57,50%, με αποτέλεσμα το 2017 να ανέρχεται σε 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Γάλλος businessman, Michel Leclercq, μέσα από την εταιρεία αθλητικών ειδών του, Decathlon, κατάφερε να αυξήσει το καθαρό εισόδημά του κατά 16,67% μέσα στο 2017. Ο ίδιος άνοιξε το πρώτο κατάστημά του το 1976 και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να έχει στην κατοχή του 900 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Ο Bernard Lewis, ο άνθρωπος πίσω από την εταιρεία River Island, μέσα στο 2017 είχε αύξηση στα έσοδά του κατά 27,7%, με την περιουσία του να φτάνει τα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Το brand River Island είναι αρκετά γνωστό στον κόσμο, καθώς στο παρελθόν έχει κάνει συνεργασίες και με επωνύμους, όπως η Rihanna.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελευταίος στη λίστα έρχεται ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της τουρκικής εταιρείας ενδυμάτων LC Waikiki, Sefik Yilmaz Dizdar, ο οποίος συγκεντρώνει περιουσία ύψους 1,2 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία του κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να επεκταθεί σε 36 χώρες δίνοντας ρούχα σε 750 καταστήματα.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης