Η απολέπιση παίζει καθοριστικό ρόλο στη φροντίδα του δέρματος καθώς συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, της σκόνης, των ρύπων, του σμήγματος και των υπολειμμάτων από τα προϊόντα μέικ-απ που κολλάνε στο πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας (και δεν αφαιρούνται τελείως με το βραδινό καθαρισμό).

Γι’ αυτό πρέπει να κάνετε απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, 1 φορά το δεκαήμερο αν έχετε κανονική επιδερμίδα και 1 φορά στις 15-20 ημέρες αν έχετε ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα. Για τις αφυδατωμένες, ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες προτιμήστε τα ενζυμικά πίλινγκ που δεν χρειάζονται τρίψιμο και συνεπώς δεν εντείνουν το σχηματισμό ερεθισμών στο δέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λέξεις-κλειδιά για τα προϊόντα ενζυμικού πίλινγκ που πρέπει να αναζητήσετε στις συσκευασίες τους περιλαμβάνουν το γλυκολικό, το σαλικυλικό και το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C). Αντίθετα, στα «μηχανικά» πίλινγκ που η απολέπιση γίνεται με κόκκους πρωταγωνιστούν ο άργιλος και οι πρωτεΐνες βρώμης, σιταριού ή καλαμποκιού.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης