Δοκιμάστε τη συνταγή που σας προτείνουμε και φτιάξτε ένα ελαφρύ τιραμισού χωρίς κόπο που θα το σερβίρετε σε ποτήρια.

Υλικά
4 αβγά (χωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι)
180 ml ζαχαρίνη
50 ml (28,5 γρ.) αλεύρι
50 ml (28,5 γρ.) κορν φλάουρ
80 ml (45,6 γρ.) κακάο σε σκόνη
2 ml (½ κ.γ.) μπέικιν πάουντερ
125 ml (71,25 γρ.) καφές εσπρέσο
για την κρέμα
10 ml (2 κ.γ.) ουίσκι
2 συσκευασίες τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά (230 γρ. η καθεμία)
ξύσμα από 2 λεμόνια
1-2 κ.γ. ζαχαρίνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 °C. Στρώστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και πασπαλίστε με κορν φλάουρ. Χτυπήστε τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέστε τη μισή ζαχαρίνη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει λεία υφή. Χτυπήστε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζαχαρίνη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν…

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης