Το καλοκαίρι ενδείκνυται για γευστικές συνταγές χωρίς πολλά λιπαρά. Οι κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα coleslow είναι μια από αυτές. Αναλυτικά:

Υλικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

200 γρ. γιαούρτι
100 γρ. μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
8 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι
3 καρότα
1/2 λάχανο
1/4 σελινόριζα
1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τις κροκέτες ψαριού:
2 μεγάλα αβγά, χτυπημένα
1/4 φλιτζάνι κορν φλάουερ
1 φλιτζάνι κίτρινο καλαμποκάλευρο
2 φιλέτα μπακαλιάρου, κομμένο σε 12 λωρίδες, περίπου 3 εκατοστά η καθεμία
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φτιάξτε τη σάλτσα και τη λαχανοσαλάτα:

Χτυπάμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι, τον κόλιανδρο, τις 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 1/2 κουτ. αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Χρησιμοποιώντας τον χοντρό τρίφτη τρίβουμε τα καρότα, το λάχανο και τη σελινόριζα.
Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, το λάχανο, τη σελινόριζα, τον μαϊντανό και τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού στο υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στη λαχανοσαλάτα αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Φτιάξτε τις κροκέτες ψαριού:

Τοποθετήστε το κορν φλάουερ, τα αβγά, και το καλαμποκάλευρο και σε τρία ξεχωριστά μπολ με αυτήν τη σειρά.
Απλώνουμε τα κομμένα ψάρια σε έναν δίσκο και αλατοπιπερώνουμε.
Περνάμε τα κομμάτια των ψαριών πρώτα στο κορν φλάουερ, μετά στο αβγό και στη συνέχεια στο καλαμποκάλευρο πιέζοντας καλά να πάει παντού και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και τηγανίζουμε τα ψάρια μας μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά.
Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα με χαρτί και αλατίζουμε.
Σερβίρουμε τα φιλετάκια ψαριού με σάλτσα και λαχανοσαλάτα.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης