Υλικά

Ηλιἐλαιο για το τηγάνισμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

800 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες, αποφλοιωμένες
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια νερό
1 αυγό

Για τη σως tempura

2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1/2 φλιτζάνι κρασί γλυκό
1 κουταλιά της σούπας ζωμό θαλασσινών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το λάδι να κάψει.
Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε 2 φλυτζάνια αλεύρι, νερό, και το αυγό. Χτυπάμε μέχρι να γίνει το κουρκούτι.. Σε ένα ρηχό πιάτο, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ρίχνουμε τις γαρίδες στο αλεύρι και στη συνέχεια τις βουτάμε στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε για 2 – 3 λεπτά και από τις δυο μεριές.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης