Υλικά :

1 φύλλο έτοιμης ζύμης για τάρτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη γέμιση:

1 συσκευασία πράσο Μπάρμπα Στάθης (1.000 γρ.)
1 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
100 ml ελαιόλαδο
60 ml λευκό ξηρό κρασί
100 γρ. γραβιέρα Κρήτης
100 γρ. καπνιστό τυρί
3 αυγά
50 ml γάλα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα πράσα για περίπου 6-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

2. Σιγοβράζετε τα πράσα για ακόμη 7-8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Παράλληλα, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα τυριά, το μαϊντανό και το μείγμα αυγών και ανακατεύετε καλά.

Για την τάρτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Στρώνετε το φύλλο ζύμης σε καλά λαδωμένη ταρτιέρα ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του και αδειάζετε μέσα το μείγμα της γέμισης. Το στρώνετε ομοιόμορφα και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί η βάση.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης