Όπως το στρες επηρεάζει τις διατροφικές μας επιλογές, ωθώντας μας σε κακές διατροφικές συνήθειες έτσι και το τι επιλέγουμε να τρώμε μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας αλλά και το επίπεδο του στρες στο οποίο βρισκόμαστε, καθώς υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των τροφίμων που καταναλώνουμε, του μεταβολισμού μας αλλά και της διάθεσής μας.

Καταρχήν, το πρώτο σημαντικό κομμάτι που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να έχει η διατροφή μας τη σωστή αναλογία σε μακροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη. Αυτή η αναλογία εξασφαλίζεται ακολουθώντας τις αρχές της υγιεινής διατροφής όπως αυτές ορίζονται βάσει της διατροφικής πυραμίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συστήνεται καθημερινά:

Η κατανάλωση 6-11 μερίδων δημητριακών ολικής άλεσης και αμυλούχων τροφίμων για να εξασφαλισθεί η επαρκής κατανάλωση υδατανθράκων, οι οποίοι προμηθεύουν με ενέργεια τον οργανισμό μας.
Η επαρκής πρόσληψη φρούτων και λαχανικών (τουλάχιστον 5-6 μερίδες ημερησίως).
Η κάλυψη των διατροφικών αναγκών σε γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι και τυρί) καταναλώνοντας 2-3 μερίδες ημερησίως.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης