Στα κοινά θέματα, όπως είναι η γυμναστική, κυκλοφορούν ευρέως διαδεδομένοι μύθοι, οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με την άσκηση. Ας τους καταρρίψουμε.

Αν θέλεις να αδυνατίσεις κάνε μόνο αερόβια άσκηση – Μύθος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καλύτερο είναι να συνδυάσεις μια σωστή διατροφή με αερόβια άσκηση και προπόνηση με βάρη. Η δίαιτα θα εξασφαλίσει ένα μέρος του θερμιδικού ελλείμματος και ο συνδυασμός αερόβιας άσκησης και προπόνησης με βάρη θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη καύση λίπους και σύσφιξη των μυών.

Αν θέλεις να αδυνατίσεις μια περιοχή κάνε πολλές επαναλήψεις – Μύθος

Τοπικό αδυνάτισμα χωρίς γενικό αδυνάτισμα δεν υφίσταται. Οι πολλές επαναλήψεις δεν αντιστοιχούν απαραίτητα σε καύση περισσότερων θερμίδων γιατί συνοδεύονται από μικρότερη ένταση. Για καλύτερη μυϊκή σύσφιξη θα πρέπει να συνδυάσεις ασκήσεις έντασης και ποσότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αδύνατοι άνθρωποι δεν χρειάζονται γυμναστική – Μύθος

Καθώς, τα οφέλη της γυμναστικής δεν περιορίζονται μόνο στην απώλεια βάρους είναι απαραίτητη για όλους, αφού δυναμώνει το καρδιαγγειακό σύστημα, χαρίζει καλή φυσική κατάσταση και αντοχή, ενισχύει τα οστά, και ενδυναμώνει τους μύες.

Όταν σταματήσεις να γυμνάζεσαι οι μύες γίνονται λίπος – Μύθος

Όταν κάποιος σταματήσει τη γυμναστική οι μύες ατροφούν και σιγά – σιγά υποχωρούν. Μυς και λίπος είναι δύο διαφορετικοί τύποι ιστών και δεν μπορεί ο ένας να μετατραπεί στον άλλο.

Όσο περισσότερο γυμνάζεσαι τόσο το καλύτερο – Μύθος

Η υπερβολική και έντονη άσκηση για μεγάλα διαστήματα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό, προκαλεί προβλήματα στην καρδιά, υπερκόπωση, καύση μυϊκών ιστών και επιβράδυνση του μεταβολισμού.

Όσο μεγαλώνω, τόσο λιγότερο πρέπει να γυμνάζομαι – Μύθος

Από τα 30 και μετά, και κυρίως μετά τα 60 χρόνια, η γυμναστική και η σωστή διατροφή κρίνονται απαραίτητα για την υγεία του κάθε ανθρώπου. Άλλωστε, η άσκηση και η διατροφή λειτουργούν σαν πρόληψη από χοληστερόλη, τρυγλικερίδια, διαβήτη, άγχος, εγκεφαλοπάθειες, καρδιοπάθειες, καρκίνο και αρθροπάθειες.

Τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να γυμνάζονται – Μύθος

Στον αντίποδα, η σωστή άσκηση βοηθά την καλή ανάπτυξη του παιδιού. Επίσης, αποφεύγουν το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, τη νευρική ανορεξία, τη βουλιμία και τέλος αποκτούν χαρακτήρα και προσωπικότητα νικητή.

ΠΗΓΗ: athletes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης