Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως τα ζυμαρικά δεν ενδείκνυνται στις δίαιτες, ωστόσο νέα έρευνα υποστηρίζει πως αν τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ξαναζεστάνετε, θα πάρετε πολύ λιγότερες θερμίδες.

Τα μακαρόνια είναι ιδιαίτερα «παχυντικά», επειδή αποτελούν μια μορφή υδατάνθρακα και όταν οι υδατάνθρακες αφομοιώνονται στο στομάχι, διασπώνται και απορροφώνται ως απλά σάκχαρα. Αυτά τα σάκχαρα αυξάνουν πολύ τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και αυτό με τη σειρά του αυξάνει την παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας. Αν η ινσουλίνη έχει κάνει σωστά τη δουλειά της, η ξαφνική αύξηση της γλυκόζης στο αίμα θα πέσει το ίδιο γρήγορα και μόλις συμβεί αυτό, νιώθετε και πάλι πεινασμένοι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι διατροφολόγοι συνιστούν στις δίαιτες δημητριακά, ζυμαρικά ολικής αλέσεως και πολύσπορες ποικιλίες ψωμιού. Επειδή ακριβώς είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες και ευνοούν μια πιο αργή και σταδιακή απελευθέρωση γλυκόζης στο αίμα.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης