Το μπρόκολο ανήκει στην κατηγορία των σταυρανθών λαχανικών, μαζί με το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών κ.ά. Τα σταυρανθή λαχανικά είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Αυτό αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας σε άρθρο στην ενότητα «Διατροφή και Υγεία» από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Σταματάκη Αστερία, διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θερμίδες και θρεπτικά συστατικά

Όπως όλα τα λαχανικά, είναι φτωχό σε θερμίδες και 1 φλιτζάνι μπρόκολο μας δίνει περίπου 32 kcal. Το ωμό μπρόκολο αποτελείται από 90% νερό, 7% υδατάνθρακες και 3% πρωτεΐνη. Είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, φολικό οξύ, κάλιο, μαγγάνιο και σίδηρο…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης