Τα μανιτάρια είναι βρώσιμοι μύκητες και προέρχονται από τα φυτά χωρίς χλωροφύλλη. Αν και διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό στο χρώμα, στην υφή, στο σχήμα και στις ιδιότητές τους, τα οφέλη των μανιταριών για την υγεία είναι τεράστια.

Όχι μόνο μπορούν τα μανιτάρια να σας προστατέψουν από ασθένειες και λοιμώξεις, αλλά είναι επίσης γεμάτα πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, αντιβιοτικά, και αντιοξειδωτικά που δεν μπορείτε να βρείτε πάντα στα λαχανικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία μερίδα μισού φλιτζανιού τα μανιτάρια περιέχουν ένα γραμμάριο πρωτεΐνης, 21 θερμίδες και καθόλου λίπος, σε σύγκριση με 28 γρ. κρέατος που έχουν 75 θερμίδες και μέχρι 5 γρ. λίπους. Γι’ αυτό το μανιτάρι είναι μία από τις μεγαλύτερες προσθήκες στη διατροφή σας για να χάσετε βάρος, ενώ ταυτόχρονα οικοδομείτε μυϊκή μάζα. Δείτε παρακάτω πώς τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της περιφέρειάς σας.

Τα οφέλη

• Με ένα γραμμάριο πρωτεΐνης ανά μερίδα, μπορείτε να «ενισχύσετε» κάθε σαλάτα, σάλτσα ή φυτικό σνακ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κρατώντας τον μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα και την ανάπτυξή σας σε καλό δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης