Η καθημερινή κατανάλωση τροφών που περιέχουν πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως τα ψάρια και οι ξηροί καρποί, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να πεθάνει κανείς από έμφραγμα, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Προηγούμενες έρευνες πάνω στα ωμέγα-3 είχαν καταλήξει σε αβέβαια αποτελέσματα, καθώς άλλες έδειχναν οφέλη για την υγεία και άλλες όχι. Η νέα επιδημιολογική μελέτη, η πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα του είδους της, δείχνει ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα πράγματι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ενός θανατηφόρου εμφράγματος. Από την άλλη όμως, τα ωμέγα-3 δεν φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο των μη θανατηφόρων εμφραγμάτων, ένα εύρημα που παραμένει λίγο-πολύ μυστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Νταρίους Μοζαφαριάν της Σχολής Επιστήμης της Διατροφής του Πανεπιστημίου Ταφτς της Βοστώνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “JAMA Internal Medicine”, μέτρησαν τα επίπεδα των ωμέγα-3 στο αίμα άνω των 45.600 ατόμων σε 16 χώρες και συσχέτισαν αυτά τα επίπεδα με τα καρδιαγγειακά επεισόδια. Από τους συμμετέχοντες, σχεδόν 8.000 έπαθαν για πρώτη φορά έμφραγμα στην πορεία της μελέτης…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης