Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρήκε τους άνδρες, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Παρότι και οι σύγχρονοι άνδρες προσπαθούν να κάνουν ευτυχισμένες τις γυναίκες, στον ερωτικό τομέα δεν φαίνεται να το πετυχαίνουν με μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Υπήρξαν ηρωικές εποχές, που οι άνδρες ήσαν μόνο άνδρες, με αρρενωπή σκέψη, ήρωες, ιππότες, ακάματοι στον ερωτικό στίβο» λέει χαρακτηριστικά ο ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και συνεχίζει: «Αυτοί οι άνδρες δεν υπάρχουν πια. Τα λένε και οι γυναίκες στις παρέες τους. Δεν τις φλερτάρουν, δεν ρισκάρουν τη χυλόπιτα, δεν ξοδεύουν μια περιουσία για να τις κατακτήσουν, ούτε για καφέ δεν τις πάνε, γιατί δεν έχουν χρήματα. Από αυτούς τους άνδρες οι γυναίκες θέλουν τα πάντα… Έρωτα, πίστη, ασφάλεια και την προοπτική να γίνουν μανάδες, ερωμένες και σύντροφοι. Όμως αυτή η ασφάλεια είναι που καταλήγει… επισφαλής για τους άνδρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι παράγοντες που μπλοκάρουν την ερωτική επιθυμία των ανδρών είναι πολλοί και διαφορετικοί. Η αλλαγή των ρόλων στα δύο φύλα, η οικονομική στενότητα, που βάζει σε πρώτο πλάνο την επιβίωση, οι συγκρίσεις με άλλους άνδρες, ακόμα και η κριτική που τους ασκούν οι γυναίκες.

«Οι γυναίκες πλέον “αποκαθηλώνουν” τους άνδρες, εσκεμμένα ή μη, “γειώνοντας” την ερωτική τους επιθυμία, καθιστώντας τους συχνά ανενεργούς σεξουαλικά, γεμίζοντάς τους ανασφάλεια, βαρεμάρα και, τελικά, ανικανότητα» τονίζει ο κος Κωνσταντινίδης που προειδοποιεί ότι η ερωτική ζωή των ανδρών σήμερα περνά κρίση και βρίσκεται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η «ασάφεια» του φύλου φαίνεται πως δημιουργεί στον άνδρα μια κρίση ταυτότητας του ποιος είμαι και τι θέλω, η οποία τον κάνει να φοβάται τη σύγκριση με τους άλλους άνδρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης