Θέλετε ένα υγιεινό σνακ που θα σας χορτάσει και δεν θα σας δώσει περιττές θερμίδες; Τότε μπορείτε να φάτε ποπ κορν. Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Σκράντον της Πενσυλβάνια το ποπ κορν πως περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες από ό,τι πολλά φρούτα και λαχανικά.

Συγκεκριμένα η ποσότητα πολυφαινολών στο ποπ κορν ήταν ως και 300 mg ανά μερίδα σε σύγκριση με 114 mg ανά μερίδα στο γλυκό καλαμπόκι και 160 mg που ήταν η μέση περιεκτικότητα των συγκεκριμένων αντιοξειδωτικών στα φρούτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης δρα Τζο Βίνσον, αυτό συμβαίνει επειδή τα φρούτα αλλά και τα λαχανικά περιέχουν 90% νερό με αποτέλεσμα οι πολυφαινόλες να διαλύονται μέσα σε αυτό, ενώ στο ποπ κορν το οποίο περιέχει μόλις 4% νερό η συγκέντρωση πολυφαινολών είναι πολύ μεγαλύτερη.

Οι επιστήμονες είδαν επίσης ότι οι φλούδες του ποπ κορν – εκείνα τα ενοχλητικά κομμάτια που κολλούν ανάμεσα στα δόντια – περιέχουν τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πολυφαινολών και φυτικών ινών.

Ο δρ Βίνσον ανέφερε επίσης ότι το μέσο άτομο καταναλώνει μόνο μισή μερίδα δημητριακών ολικής αλέσεως την ημέρα και έτσι το ποπ κορν μπορεί να καλύψει αυτό το κενό με έναν πολύ υγιεινό και απολαυστικό τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο ερευνητής, τα οφέλη του ποπ κορν ισχύουν μόνο όταν το σνακ δεν είναι «εμπλουτισμένο» με πολύ βούτυρο και αλάτι. Ο δρ Βίνσον συνέστησε να αποφεύγεται η κατανάλωση ποπ κορν που ετοιμάζεται σε φούρνο μικροκυμάτων και να προτιμάται το «σπιτικό» ποπ κορν που φτιάχνεται σε κατσαρόλα με λάδι.

Και βέβαια, ο ερευνητής τόνισε ότι η κατανάλωση ποπ κορν δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία ώστε να «εξοστρακιστούν» τα φρούτα και τα λαχανικά από τη διατροφή.

ΠΗΓΗ: athletes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης