Επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν πως τα φασόλια, τα ρεβίθια και οι φακές μπορεί να οδηγήσουν σε καλύτερη διαχείριση και απώλεια βάρους.

Τα όσπρια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και μπορούν να καταναλωθούν σε αντικατάσταση της πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης ή των «κακών» λιπαρών οξέων ενός γεύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση εννέα κλινικών μελετών, από την οποία προέκυψε ότι άτομα που κατανάλωναν καθημερινά 130-160 γραμμάρια όσπρια είχαν υψηλότερο αίσθημα κορεσμού κατά 31% σε σύγκριση με τα άτομα της ομάδας ελέγχου.

Οι ίδιες μελέτες αναφέρουν ότι περίπου το 90% των παρεμβάσεων απώλειας βάρους δεν επιτυγχάνει τον στόχο που έχει τεθεί και καταλήγει σε επαναπρόσληψη βάρους, η οποία ενδεχομένως οφείλεται σε αυξημένο αίσθημα πείνας κι επιθυμίας για κατανάλωση φαγητού. Ωστόσο, η ταυτοποίηση τροφίμων που προκαλούν μεγαλύτερο κορεσμό μπορεί να βοηθήσει υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα να αισθάνονται πληρότητα για περισσότερο χρόνο και συνεπώς να χάσουν βάρος και να διατηρήσουν την απώλεια.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης