Μελέτες έχουν δείξει ότι τα προβιοτικά ή «καλά» βακτήρια, που προστίθενται σε γαλακτοκομικά προϊόντα, έχουν την ικανότητα να αλλάζουν τη χημεία του εγκεφάλου και να καταπραΰνουν τα συμπτώματα των αγχωδών διαταραχών και των διαταραχών που σχετίζονται με την κατάθλιψη.

Νέα έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Μακ Μάστερ του Καναδά επιβεβαιώνει τη σχέση μεταξύ προβιοτικών και βελτίωσης των συμπτωμάτων κατάθλιψης σε ασθενείς με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ενήλικοι πάσχοντες από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες βελτίωσης των συμπτωμάτων της κατάθλιψης μετά τη λήψη του προβιοτικού Bifidobacterium longum NCC3001 σε σχέση με τους ασθενείς που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Στην έρευνα συμμετείχαν 44 ενήλικες με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και ελαφρά ως μέτρια κατάθλιψη, οι οποίοι τέθηκαν υπό ιατρική παρακολούθηση για 10 εβδομάδες…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης