Μια νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «The Journal of Maternal-Fetal & Neonatal Medicine» και βασίστηκε σε 17 παλαιότερες κλινικές δοκιμές, δείχνει ότι η τσίχλα βοηθά σημαντικά να επανέλθει η εντερική λειτουργία της γυναίκας μετά την καισαρική.

Έως και μία στις πέντε γυναίκες εμφανίζει μετεγχειρητικό ειλεό (εντερική απόφραξη) μετά τον τοκετό με καισαρική. Ο μετεγχειρητικός ειλεός χαρακτηρίζεται από σημαντική επιβράδυνση ή και παντελή παύση των εντερικών κινήσεων που κανονικά εξασφαλίζουν ομαλή διέλευση των τροφών κατά μήκος της γαστρεντερικής οδού και εν τέλει απόρριψη αυτών από τον οργανισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιβράδυνση των εντερικών κινήσεων μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως η ναυτία, ο πόνος στην κοιλιά και το πρήξιμο, ανέφερε στο Live Science ο επικεφαλής συντάκτης της μελέτης, δρ Βιντσένζο Μπεργκέλα, μαιευτήρας-γυναικολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τόμας Τζέφερσον της Φιλαδέλφεια.

Οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση στην ευρύτερη περιοχή της κοιλιάς, όχι μόνο η καισαρική, μπορεί να προκαλέσει μετεγχειρητικό ειλεό, επισημαίνει ο δρ Μπεργκέλα. Η συγκεκριμένη επιπλοκή θεωρείται αποτέλεσμα φλεγμονής που προκαλείται από την τομή στην κοιλιά.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης