Συναντήσαμε τη Μαρία Παπαδοπούλου (φυσιοθεραπεύτρια – κινησιοθεραπεύτρια του Πολεμικού Ναυτικού, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, παγκόσμια πρωταθλήτρια στίβου στα 800μ.) στον πολυχώρο Highway Activity Center και στο νέο Wellness Studio Pilates στη Νέα Κηφισιά.

Το Pilates μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια των κιλών;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Pilates μπορεί να σας βοηθήσει ακόμη κι εάν έχετε ως στόχο την απώλεια περιττών κιλών και λίπους. Όπως κάθε είδος άσκησης, έτσι και το pilates πρέπει να συνδυάζεται με ισορροπημένη διατροφή.

Tο pilates ξεκίνησε στις αρχές του 20ού αιώνα από τον Joseph Pilates. Περιλαμβάνει στατικές ασκήσεις που απαιτούν δυνατά άκρα και ισορροπία. Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι πολλαπλά. Εκτός από την ενδυνάμωση των άκρων και την ισορροπία, κάνει σύσφιγξη σε όλα τα μέρη του σώματος. Παράλληλα, προσφέρει ευλυγισία, βοηθάει στην απώλεια κιλών και περιττού λίπους, και συνδέει το σώμα με το πνεύμα.

Η Μαρία Παπαδοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η μέθοδος του pilates δεν είναι απλώς άσκηση, λειτουργεί και διορθωτικά για όλο το σώμα. Με έμφαση στη συμμετρία, η οποία δυναμώνει και τεντώνει το σώμα με ισορροπημένο τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δείχνει κάποιος σαν να έχει αδυνατίσει έως 5 κιλά, χωρίς απαραίτητα να έχει αλλάξει ο αριθμός των κιλών του στη ζυγαριά. Οι ασκούμενοι πολύ συχνά μας αναφέρουν πως τα ρούχα τους κάθονται στο σώμα τους καλύτερα, η στάση τους είναι πιο όρθια (σωστή) και ότι έχουν χάσει πόντους σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Οι ασκήσεις που εκτελούνται κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος Pilates δίνουν έμφαση στο power house, δηλαδή στον πυρήνα του σώματός μας, τους κοιλιακούς, τους γλουτούς και τους ραχιαίους μυς, που σημαίνει ότι καίτε λίπος. Όταν ο πυρήνας του σώματός μας γίνεται ισχυρότερος, τότε η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται αυξάνοντας την ευελιξία και το εύρος της κίνησής σας, κάνοντάς σας πιο αποτελεσματικούς ακόμη και στις καθημερινές σας σωματικές δραστηριότητες.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης