Τουλάχιστον 20 άτομα είναι τραγικός απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε σήμερα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα της συριακής αντιπολίτευσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε προσφυγικό καταυλισμό σε Συριακό έδαφος. Μία τοπική οργάνωση ανταρτών σημείωσε πως οι νεκροί ανέρχονται στους 30, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες. Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι υπήρχαν προειδοποιήσεις ότι το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) θα έβαζε στο στόχαστρο την περιοχή των συνόρων, στην προσπάθειά του να θέσει υπό τον έλεγχό του περιοχές της βόρειας Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άμπου Οσάμα, ο υπεύθυνος ενός προσφυγικού καταυλισμού της περιοχής σημείωσε στο Reuters πως «Κάποια από τα θύματα και οι σκηνές όπου έμεναν έλιωσαν από την έκρηξη. Υποδεχτήκαμε χιλιάδες νέους πρόσφυγες στην περιοχή τις τελευταίες 20 ημέρες λόγω των βομβαρδισμών με βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά στο Χαλέπι».

Ταυτόχρονα, επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στο ΙΚΙΛ το οποίο πρόσφατα εκτόξευσε πολλές ρουκέτες κοντά στον καταυλισμό, όπου έχουν τη βάση τους οι άνδρες της αντίπαλης ανταρτικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης